Blogg

Är det vanligt för frisörer att erbjuda massage?

En fråga jag ställde mig häromdagen var om det verkligen stämmer att du kan få massage hos frisörer så jag bestämde mig för att göra lite research på nätet. Döm om min förvåning när det visar sig att det inte hör till ovanligheterna att kunna få massage i Stockholm eller andra platser i Sverige, hos de flesta större salonger.

Välbefinnande

När det är dags att klippa håret hos en frisör, varför inte passa på att piffa händer och fötter, samt att få hudvård och en härlig massage samtidigt. De större salongerna kan erbjuda dig att få ett välbefinnande från topp till tå. Orsaken till detta beror förmodligen på att konkurrensen är ganska stor mellan massörer, hudterapeuter, frisörer och nagelspecialister.

Därför passar de större kedjorna på att erbjuda sina kunder att få allt under ett och samma tak. Visst är det smidigt och enkelt att kunna få en massage först och sedan klippa håret efteråt. Det är bara att boka in sig för olika behandlingar under en och samma dag om man vill unna sig en spadag för att bli ompysslad.

Massage och frisering under samma tak

I och med allt ligger under samma sak är det lättare att kunna få hjälp av en professionell som kan allt om hår- eller hudvård, vilken typ av massage som är bäst för ryggont och så vidare. Perfekt om du är hos din frisör, men känner att du har ont i axlarna eller något liknande och då kanske kan få massage för det också när du ändå är på salongen.

Risken med alla möjligheterna till att få ett välbefinnande är att plånboken tar stryk, för det kostar en del om du skulle vilja pyssla om dig från topp till tå. Visserligen går det naturligtvis att dela upp besöket hos din frisör och få en massage till olika dagar, för att minska kostnaderna.

En nackdel är att det kan tendera till, på de större salongerna, att det är för stort och du inte kommer känna dig lika hemtam som om du skulle gå till en frisör som arbetar ensam. Oavsett vilket finns det för- och nackdelar med allt.

Spapaket

De ställen som har allt under ett och samma tak erbjuder oftast sina kunder något typ av spapaket för dig eller om du skulle vilja komma med tjejgänget för att unna er en hel dag med att bli omhändertagna. Sådant paket är oftast en billigare lösning än att ta någon enstaka massage, hudvårdsbehandling eller besök hos frisören. Dessa paket erbjuder att du kan välja mellan olika saker som du känner att du skulle behöva och gör att det blir en skräddarsydd dag för dig.

Slutord

Du förstår säkert att jag blev förvånad när jag upptäckte att det inte alls är ovanligt att få massage hos sin frisör. Jag tycker det är positivt att det finns eftersom det ger dig som kund större valfrihet och samtidigt slipper du fara runt i hela stan för att bli bortskämd. Väldigt effektiv och smidigt tycker jag, om du nu är ute efter den typen av tjänster på ett och samma ställe vill säga!