Blogg

Hur gör man en enkel håruppsättning?

Innan du börjar ska håret vara nytvättat och torkat med handduk och fön. Håret ska vara genomkammat och alla trassliga knutar bör vara upplösta och utredda.

Börja med att:

  • Tvätta igenom håret
  • Använd någon form av utredningsspray eller balsamspray
  • Kamma och borsta igenom håret

En enkel håruppsättning är lätt att fixa bara du vet hur man gör. I denna enkla håruppsättning använder vi oss av en tjej med ganska långt hår. Det första du behöver göra är att massera in mousse i håret, så att det blir fint fördelat. Därefter fönar du håret så att det blir torrt. Poängen med detta är att håret blir mer strävt och följsamt. Känner du att du behöver mer stadga så använder du dig av en mousse som bygger volym.

Att komma igång

Du börjar med att kamma igenom håret och därefter dela håret i en mittbena genom hela hårfästet. För att håret ska hållas på plats använder du dig av klämmor som du fäster från ena sidan till den andra, alltså från öra till öra. Håret som är baktill samlar du ihop i en tofs och fäster samman med en annan klämma. Ta nu håret (tofsen) i din ena hand, och med hjälp av din andra hand lossar du några slingor, som du sedan fäster med hjälp av en snodd i varje ände. Gummibandet du använder ska ha krokar som du använder att fästa upp slingorna med. Haka in krok efter krok i tofsen vartefter du lösgör slingor.

Håspray är ett måste

För att få stadga behöver du borsta i spray för att stabilisera det hela. Du tar nu tofsen och tvinnar samtidigt som du sprayar lite, och när du är nöjd med resultatet snurrar du ihop tofsen och fäster undertill med hjälp av klämmor eller hårnålar. När knuten sitter på plats, och du är nöjd med ditt resultat kan du justera det hela genom att dra ut några slingor tills du har fått den look som du önskar. För att få extra stabilitet rekommenderas “Finishing Brush” som är ett måste för en fin håruppsättning.

Finishing Brush
Finishing Brush finns att köpa på alla ställen där det säljs skönhetsprodukter.

Främre partiet

Det främre partiet tar du och gör vackra lockar med hjälp av en hård spray och en lockborste. Du använder dig av några slingor i taget och gör vackra lockar, och när du arbetat dig igenom det främre partiet, stärker du det med en hård fixeringsspray.

Tycker du att detta verkar knepigt finns det många frisörer att tillgå. Att hitta Stockholms bästa frisörer är inte helt enkelt, men ofta kan man få hjälp på de flesta ställen som håller på med håruppsättningar.

Vad behöver jag då för att göra en egen håruppsättning?

Plocka fram följande artiklar:

  • Mousse
  • Hårspray
  • Hårklämmor
  • Clips
  • Hårsnodd med krok
  • Hårborste

För att kunna utföra en håruppsättning behöver håret vara av en viss längd, och åtminstone 20-25 cm behövs för att det ska bli till en håruppsättning. I början kan det behövas lite träning men ju mer du övar desto bättre går det. Man får ha lite tålamod och vissa hårtyper är lättare att hantera än andra. Med dessa ord och tips önskar jag dig lycka till med din håruppsättning!