Om mig

Välkommen till min blogg som handlar om mitt liv som frisör i Stockholm och om mitt stora intresse för mode. Jag är en tjej som alltid har haft ett stort intresse för hår och mode och jag skulle därför vilja dela med mig av mina kunskaper inom dessa ämnen genom denna blogg.

På min blogg kan du följa med mig i mitt liv som frisör och se hur en vanlig dag ser ut för mig. Du kommer att märka att ingen dag är den andra lik vilket också är det som gör mitt jobb så spännande och utmanande. Du får också råd kring hårvård och mitt mål är att du ska bli inspirerad till hur du kan ta fram det unika och vackra i ditt utseende genom att klippa, färga och styla ditt hår och kombinera en snygg frisyr med en snygg outfit.

På min blogg kan du läsa om:

  • Tips om hur du sköter om ditt hår på bästa sätt från en professionell frisör
  • Inspiration kring frisyrer och mode
  • De senaste trenderna inom hårmode
  • Hårvårdsprodukter
  • Stylingtips
  • Frisyrer för vardag och för fest
  • och mycket mer!

Genom denna blogg så hoppas jag att jag ska få möjlighet att nå ut till många fler än mina kunder med min långa erfarenhet inom frisöryrket. Jag hoppas att min positiva livssyn ska smitta av sig och att du kan känna dig avslappnad och glad efter att du har besökt min blogg. Förhoppningsvis får du samma känsla efter att du har besökt denna blogg som du har efter att du har varit hos din frisör.

Här kommer några tankeväckande citat som jag skulle vilja dela med mig av:

“Livet är för kort för att leva efter andras planer.”

”If you’re not doing what you love, you are wasting your time.”

“Life isn’t perfect but your outfit can be.”

Funderar du på att bli frisör?

Denna blogg är även till för dig som undrar hur det är att jobba som frisör och har funderingar på att kanske göra ditt intresse för hår till ett yrke. Om du är en kreativ och även gillar mode så skulle frisöryrket kunna passa dig. Du behöver också tycka om att arbeta praktiskt. För att kunna tillmötesgå en kunds önskemål behöver du vara lyhörd och intresserad av vad just den personen tycker om och vad den vill ha för stil. Att vara social, ha god människokännedom och framförallt vara en bra lyssnare är egenskaper som kan göra dig till en populär frisör. Självklart krävs även en vilja att lära dig och skaffa dig kunskap och erfarenhet för att få en nöjd kund. Du behöver lära dig om hårets egenskaper och hur olika typer av behandlingar som t ex färgning och permanent påverkar olika hårtyper.

Att ha ett mycket stort intresse för färg och form är med andra ord viktigt. Jag tror också att det är en väldigt stor fördel om du själv tycker om att skapa och förändra din egen frisyr och att experimentera med din egen klädstil.