Frisyrer

Ombren – En favorit 2018

Trender kommer och går inom många områden, så även när det kommer till frisyrer. Vissa frisyrer kommer i omgångar och några av dem kan även hålla i sig under en längre tid. Det är ej ovanligt att en känd person bär en viss frisyr och att många sedan tar efter detta, kändisar blir ofta till en form av trendsättare på olika plan.

Ombre historia

Ordet ombre kommer precis som många andra ord från franskan, just ordet ombre betyder skugga och har blivit ett känt namn för en hårfrisyr. Det finns även namnet inom nageldesign som används på liknande sätt. Frisyren är det många som använder än idag, detta trots att den började sprida sig år 2007. Året frisyren började sprida sig kunde den synas var än en tittade någonstans. Den blev oerhört populär och idag finns det olika varianter av ombren, olika försök till att utveckla den mer.

Hur en ombre ser ut

Ombre

För att hänvisa till vad ordet betyder så är det alltså en skuggning som sker av olika färger i håret. Olika färger avlöser varandra i en övergång mellan de olika färgerna. Helheten blir sedan frisyren ombre.

Den vanligaste formen av ombre, så den även kom till, är att det är en mörkare färg i hårbotten och en bit ut på håret. Den mörkare färger blir sedan gradvis ljusare för att avslutas i en ljusare ton i hårtopparna. Från mörkt till ljust är den vanligaste varianten och den som skådas än idag.

Olika ombres

Då det nu har gått en tid sedan frisyren kom till så har den sedan dess utvecklats lite, än om det ännu går lätt att finna naturliga sådana i staden. Olika varianter att utveckla en ombre på:

  • En omvänd, från ljus till mörk färg
  • En naturlig, enbart mycket små skiftningar mellan de olika färgerna
  • En ombre i mer olika toner på färgskalan
  • En kombinerad ombre med slingor

Som synes är det möjligt att göra mycket med frisyren, i flera olika varianter och toner. För att det skall kallas en ombre så är det viktigt att färger löser av varandra, att det blir olika färger eller toner i håret som skuggas över varandra. Det går sedan att skapa dessa på många olika valfria sätt.

Ombres inom olika produktkategorier

En ombre är inte bara känd som frisyr, utan namnet har blivit applicerbart på andra produkter också. På naglar är den ej ovanligt att se, naglarna målas då i toner som löser av varandra, antingen i samma nyans eller i helt olika färger.

Det finns också begreppet inom klädkategorin, så som raggsockor för damer, tröjor och byxor. Även dessa var mest populära när ombren kom men kan även ses idag. Till och med produkter, som telefonskal, hundgrindar eller bokfodral.

Summering

För dig som är nyfiken på frisyren ombre så är denna väl bekant hos alla frisörer. Besök en frisör för att se över vad de rekommenderar för olika toner att färga håret i. Vissa färger passar olika bra mot olika hudtoner. Frisyren går även att färga själv om mod finns till det, det finns då färdiga färgförpackningar att inhandla.